Our NEW Bali Travel Guide is out. Shop now! | Book Our Bali Vacation Planning Service

0

Your Cart is Empty

10 x Redenen om (een tijdje) in Bali te verblijven

May 12, 2022

10 x Redenen om (een tijdje) in Bali te verblijven

Ja, je leest het goed: we schrijven een blogpost in het Nederlands voor de afwisseling - leuk toch! En deze is speciaal voor jou als je wel eens wegdroomt over hoe het zou zijn om net als ons voor langere tijd in Bali te zijn. Wellicht niet voor oneindig, maar voor even. Een paar maanden, een jaar, of wellicht heb je wel de flexibiliteit om te blijven tot wanneer je wil. Misschien kun je er een lange workation van maken (want online werken vanuit Bali is heel goed te doen!), wil je je eigen (online) business beginnen, neem je de tijd om iets nieuws te leren of ga je juist even helemaal niets doen of een sabbatical nemen met je gezin. 

Wij kwamen in 2009 voor een jaar in Bali, maar zoals je weet zijn we inmiddels dertien jaar verder - en we komen er nog steeds! Dus weet waar je aan begint ;) En het mooiste is, zelfs na zoveel jaren zijn we nog steeds zo verliefd op het eiland en kunnen we ontelbaar veel redenen noemen waarom Bali zo heerlijk is om even een langere periode te vertoeven (daarom lanceren we binnenkort deze online cursus 'create your dream life in Bali'met alle informatie die je nodig hebt om deze droom waar te maken!) en in deze blogpost:

10 x Redenen voor jou (een tijdje) in Bali te wonen! 

1. Zon, het hele jaar door.

Dat is natuurlijk eigenlijk de enige reden die we hoeven te geven en je stapt het liefst al op het vliegtuig, doei! Wat een heerlijk idee toch om een paar maanden te kunnen overwinteren op Bali of gewoon even een langere periode in een tropisch klimaat te zijn.  

2. Elke dag voelt als vakantie
Ook al neem je je werk mee of ben je in Bali druk met je eigen business zoals wij, het vakantiegevoel op Bali is overal. Niet alleen omdat veel mensen er sowieso op vakantie zijn - maar omdat de hele sfeer op het eiland vakantiegevoel ademt. Je kunt 's ochtends vroeg je bed uit rollen, de ocean inspringen voor een surf sessie, met je laptopje aan het ontbijt je dag beginnen en tussendoor het zwembad inspringen tijdens je lunch pauze. Na je werk een yoga sessie of surf je nog een keer of geniet je op het strand van een magische zonsondergang om vervolgens daarna met vrienden lekker te gaan eten. Dit is gewoon vakantie gevoel toch? En dat elke dag! 

En wij gaan regelmatig in het weekend lekker naar het zuiden van Bali (dit gebied heet The Bukit) om te surfen en relaxen of gaan voor een korte escape ergens anders op het eiland. Het leven op het eiland zal nooit vervelen, er is altijd iets moois te ontdekken! 

3. Island of smiles
Eigenlijk moet deze natuurlijk met stip op nummer een. Een van de belangrijkste en mooiste redenen om even in Bali te zijn of langer te verblijven, is het prachtige eiland en de mensen. De Balinese cultuur is zoals je nergens anders in de wereld zult beleven. Eeuwenoude tradities, ceremonies, sterke familiebanden en een warme en gastvrije mentaliteit naar toeristen en buitenlanders. Overal waar je komt een glimlach, een praatje of een helpende hand. En ook heel erg fijn: Balinezen zijn gek op kinderen!

4. Werken onder de palmbomen (of vanaf waar je maar wil!)
Online werken of werken vanuit Bali voor je 'baas' in Nederland is heel goed te doen! En ook heel erg fijn: als je wakker wordt in Bali, slaapt Nederland nog heerlijk. Dus pas in de middag zul jij je eerste mailtjes en berichtjes binnen krijgen en heb jij al lekker vooruit kunnen werken (of in de ochtend lekker hebben gesurft, gesport of uitgebreid ontbeten in het zonnetje zonder dat je gestoord wordt!). Je kan in Bali vanuit elk cafeetje werken of in een van de fijne co-working spaces (die vind je allemaal in onze Bali Guide!).

Voor alle regels, verschillende soorten visas en mogelijkheden om in Bali te werken of je eigen bedrijf te beginnen, houdt de lancering van onze Bali cursus in de gaten!


TIP! Gerust weg met OOM Verzekeringen


Even tussendoor: als jij van plan bent voor langere tijd naar Bali te gaan, zorg dat je goed verzekerd bent. Hier in deze blogpost kun je alles lezen over OOM Verzekeringen (waar wij zelf ook verzekerd zijn!) We zeggen het graag zo: ze zijn er om je dromen waar te maken! Want dat is wat we zo leuk vinden aan OOM. De enige verzekering die authentiek, persoonlijk is en echt wil dat je je droom gaat waarmaken en je helpt wanneer het nodig is. Want als je lang naar het buitenland gaat of verhuist, wil je gewoon echt goed verzekerd zijn, en niet voor onverwachte kosten of situaties komen te staan.

Bekijk hier de verzekeringen van OOM. 



 5. Elke dag uit eten

Natuurlijk kun je ook prima je eigen kookkunsten beoefenen op Bali, maar nodig is het niet! Want Bali zit bomvol heerlijke (en de meest prachtige en instagrammable!) restaurantjes en cafeetjes, van local warungs tot chique restaurants. Het is heel normaal op Bali om de hele dag buiten de deur te eten. Van ontbijt tot lunch en koffietjes tot diner. Een Nasi Campur kost je ongeveer drie euro bij de local warung. En we kunnen je beloven dat dit het aller lekkerste eten is. Je wilt niet meer anders!

En mocht je even geen zin hebben om de deur uit te gaan en niet zelf willen koken, dan is daar de app 'Gojek'. Met deze app bestel je bij elk restaurant op het eiland met GoFood (die optie vind je in de Gojek app) je favoriete maaltijd thuis. 

6. Wonen in een villa met zwembad 
Natuurlijk hangt het er vanaf wat voor budget je hebt als je voor langere tijd in Bali verblijft - maar voor een gemiddelde huurprijs voor een appartement in Amsterdam kun je in Bali een villa met zwembad en twee slaapkamers huren. Niet verkeerd toch? Ook kun je natuurlijk de optie kiezen voor low budget verblijf in een homestay, of zelfs iets "leasen" voor een langere periode. 

Ook hier: houd onze online cursus 'create your dreamlife in Bali' in de gaten om alles te leren over het vinden van je droomhuis op Bali als je hier voor langere tijd heen gaat!

7. Het gevoel van ultieme vrijheid
Voor ons persoonlijk een van de allerbelangrijkste redenen, waarom we het zo ongelooflijk heerlijk vinden op Bali te zijn. En als je hier al bent geweest, dan weet je vast wat we bedoelen! Op de motorbike 's ochtends vroeg naar Echo Beach om te surfen, daarna een koffietje en smoothie bowl bij Shady Shack en daarna de werkdag beginnen in een leuk cafeetje of vanuit huis aan het zwembad. Of heerlijk het eiland over cruisen, langs de groene rijstvelden, naar de witte stranden in het zuiden en de magische zonsondergangen. Die dagelijkse routine en 'rush' in het westen vind je hier niet (trouwens wel de drukte, tsja file is er ook!).

8. De Indonesische archipel als je achtertuin
Indonesië is een archipel dat bestaat uit meer dan 17.000 eilanden, waar Bali er een van is. Dus er is zoveel moois voor je te ontdekken, als je eenmaal tijdelijk je basis in Bali hebt gelegd! Op slechts een uur afstand vliegen ontdek je al de mooiste eilanden waaronder Flores, Sumba, Lombok, Sumbawa, Java of vlieg vanaf Bali (meestal via Makassar) naar de Molukken. Je vindt in Indonesië op elk eiland unieke natuur, cultuur en ongerepte gebieden waar je de meest paradijselijke avonturen beleeft. 

9. Living a Happy & Healthy lifestyle 
Elke dag een juice, een super gezonde jamu (lokale traditionele shots vol gezonde kruiden) en wekelijks massages. Want de Balinese massages zijn waanzinnig en veel betaalbaarder dan we in het Westen gewend zijn (ongeveer tussen de 15 tot 35 euro). Ook zijn de 'cream baths' en hair spa's overal in Bali te vinden, voor een lokale hair spa behandeling betaal je ongeveer 10 euro of ga all out voor een complete ervaring bij bijvoorbeeld Rob Peetoom voor ongeveer 45 euro. Daarnaast kun je natuurlijk elke dag sporten; je vindt in Bali de beste golven om te surfen, fitness scholen, crossfit gyms, yoga- en pilates studios en waanzinnig veel leuke sport en speelgelegenheden voor kinderen!

10. Bali is kids paradise! 
Last but nog least een hele belangrijke reden voor alle mede-mamas en papas onder ons: Bali is zó leuk voor en met kinderen! Behalve het strand en alle leuke kindvriendelijke plekken, zijn ook de kinderopvang en scholen goed geregeld. Voor jonge kinderen zijn er kids clubs en early learning centers waar je je kiddo(s) kan brengen waar ze onder toezicht spelen. Veel gezinnen met jonge kinderen hebben ook een parttime of fulltime nanny in huis of om af en toe te helpen (aangezien veel ouders zelf ondernemen en geen 9 to 5 baan hebben is dit heel fijn!). Ook als je een paar maanden op Bali bent en een vaste oppas zoekt zijn er enorm veel fijne nannies in Bali. Er zijn leuke lokale en internationale scholen voor als je kids al basisonderwijs volgen, of homeschooling opties mocht je dat fijn vinden. Hier zijn ook flexibele mogelijkheden om je kid(s) bijvoorbeeld een paar maanden tijdelijk op Bali naar school te laten gaan. Blijf op de hoogte van ons Bali Kids Guide hier om alle tips te ontvangen! 

Zo, en nu zijn wij heel benieuwd naar jouw redenen! Laat het weten in de comments.


5 Responses

DANIEL RAY
DANIEL RAY

February 06, 2023

LOST CRYPTOS CAN BE RECOVERED BACK

Hello everyone digital trading ( Forex, Crypto and Option ) according to statistic is the best way to earn money working from home. But scammers have made it impossible for anyone to benefit from trading, A lot of people have been scammed and have lost their life savings to scammers. I was once a victim of digital trade fraud, but i was able to recover back my lost funds through the help of MorrisGray830 at gmail com and He also taught me the trick behind trading and also the best strategy to enter the market and when to exist the market. He is offering free tutorial on how to become a successful trader and also how to reclaim your lost funds.

Han
Han

December 31, 2022

Dank. Is overwinteren n goed idee? Dec en jan febr zijn toch regenmaanden? Hoe moet ik dit zien?
Ook n goed 2023 gewenst. Han.
Nu overwinterend in Algarve. Zonovergoten

Jan
Jan

December 14, 2022

Kun je makkelijk emigreren en je AOW en pensioen daar ontvangen?

sofie
sofie

August 25, 2022

Wauw, heel erg gaaf om dit te lezen! Ik heb dezelfde vraag; waar zijn jullie verbleven en wat kun je aanbevelen voor een maand Bali met 2 kleine kinderen? (2,5 jaar en 6 maanden)

nena
nena

August 20, 2022

hey! onwijs leuk om dit te lezen, mag ik vragen waar jullie je verbleven in bali en waar jullie de appartementen hebben gehuurd/geregeld? thanks!!! x

Leave a comment

Comments will be approved before showing up.

.grid-link__sale_price { color: red; }